L'oposicio i Iniciativa entraven a la reunió amb una demanda general: informació, tenir accés al sumari fins ara sota secret i que només podien consultar les parts implicades. Davant d'això, l'alcalde ha enviat una carta a la jutge per que els autoritzi a donar-los a conèixer. Per l'oposició això arriba tard i el PSC diu que no és que arribi tard sinó que l'oposició està mdiatitzant el cas. Iniciativa també demana el sumari i contundència als seus socis de govern. Un govern que podria sentir-se més que mai en minoria. Esquerra, en plena negociació dels pressupostos, diu que les relacions amb el bipartit seran diferents a partir d'ara. Per això demanen un cop de timó a l'alcalde. L'alcalde de moment es manté en un segon pla. Avui ha seguit amb la seva agenda, que l'ha portat a veure's en privat amb Felipe González.

Escarp ha donat aquestes dades durant la reunió extraordinària de la junta de portaveus. Ha explicat que s’ha enviat la petició a la titular del jutjat número 33 de Barcelona perquè l’Ajuntament creu que “no hi ha res a amagar.” De la seva banda, el portaveu del PSC, Francesc Narváez, ha dit que la petició arriba ara no pas per la resposta a la filtració mediàtica de fragments del sumari sinó perquè és la primera vegada que els grups arriben a un acord. Narváez ha criticat l’actitud de CiU i PP amb el cas, i ha defensat la gestió de l’Ajuntament.

ICV-EUiA no tenia accés al sumari

La portaveu del soci de govern ICV-EUiA, Isabel Ribas, ha explicat que el seu grup no ha tingut accés al sumari, perquè només el tenen membres del consistori “en funció del càrrec que exerceixen”. Ribas ha reiterat les paraules d’ahir de Ricard Gomà, on demanava que qualsevol persona imputada, hagi d’abandonar les seves responsabilitats polítiques al districte.

Convergència i el PP demanen depurar responsabilitats

CiU ha qualificat de “gravíssim” el  presumpte cas d’amenaces i suborns a Ciutat Vella i  ha demanat a l’alcalde que “depuri totes les  responsabilitats que calguin” per la trama. La federació nacionalista considera que els actes van més enllà de la corrupció política i que constitueixen una “coacció al sistema democràtic”. El seu portaveu, Joaquim Forn, ha preguntat per què Hereu demana autorització ara perquè el tinguin els grups quan és una informació que ja tenia el mes de juliol.

En la mateixa direcció ha anat la portaveu dels populars a l’Ajuntament, Àngels Esteller, que ha assegurat que l’equip de govern ha fet aquest pas perquè s’ha vist “pressionat per l’evidència dels mitjans”. Esteller ha dit que exigiran una comissió d’investigació per la “gravetat dels fets.”

ERC vol que Hereu doni explicacions

Jordi Portabella ha comparegut davant els mitjans per explicar que considera insuficients les explicacions de la tercera tinent d’alcalde, Assumpta Escarp. El president del grup municipal d’ERC creu que la gravetat de la situació exigeix que sigui Jordi Hereu qui comparegui per anunciar quines mesures pensa aplicar per evitar que els casos de presumpta corrupció s’escampin.