En un primer moment, l’exhibició de símbols no ha generat conflicte. El plenari ha començat, els diferents grups polítics han parlat sobre la idoneïtat d’aquests símbols i s’ha optat per respectar la llibertat d’expressió.

Durant el desenvolupament del ple, alguns veïns han situat banderes estelades i una militant del PSC les ha acompanyat amb una bandera de la Comunitat Europea. En aquest moment, el debat dels símbols a tornat a entrar en escena i una veïna ha volgut retirar el llaç i aquest fet ha generat una picabaralla amb altres veïns que s’hi han oposat. Finalment, un home l’ha agafat i n’ha fet una bola.

En aquest punt, la tensió ha tornat a pujar i ha estat quan el president del Consell Plenari de Nou Barris, Santiago Alonso, regidor de Ciutadans, ha decidit aturar el ple i reunir a porta tancada la junta de portaveus -on hi ha representants de tots els grups polítics amb representació municipal excepte la CUP-. Alonso ha optat per suspendre el ple per evitar més situacions de tibantor i poder reprendre els temes del districte amb tranquil·litat.

El ple s’ha desallotjat i la sessió ha acabat per al públic però els regidors han decidit reprendre’l una hora després a porta tancada.

Ple Nou Barris

La simbologia ha estat present des del primer moment al consell plenari de Nou Barris. Abans de l’inici de la sessió, simpatitzants de la CUP han omplert la façana de l’edifici de llaços grocs en suport dels polítics i líders independentistes empresonats. Ho han fet en una de les poques seus de districte en què el llaç groc no penja del balcó. Al seu darrere, simpatitzants de Ciutadans els han retirat, un gest que ha provocat moments de tensió entre els dos sectors.

Ple Nou Barris

Precisament, en aquest plenari estava previst un prec d’ERC que demanava al govern tornar a col·locar al balcó de la seu de Nou Barris la pancarta amb el símbol del llaç groc “en solidaritat amb els presos polítics i en reivindicació dels seus drets i de la seva posta en llibertat”.