“Quan tinguem la Línia 9 acabada i els Ferrocarrils arribin a la plaça de Francesc Macià, veurem què fem amb el tramvia”. Així de clar ha estat qui va ser alcalde de la ciutat durant nou anys, Joan Clos, sobre la connexió dels tramvies per la Diagonal. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Clos ha apostat per enllestir, primer, els projectes que han quedat aturats a la ciutat i “dels quals ja no es parla”.

Joan Clos considera que la connexió del tramvia “no és ni la solució ni el problema del transport metropolità”. Per l’exalcalde, primer caldria enllestir projectes que han estat aprovats però que no s’han materialitzat. Clos ha assenyalat el tram central de l’L9 i l’allargament dels FGC des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de Francesc Macià. També ha defensat la necessitat d’un nou túnel al subsol de la ciutat per al trànsit ferroviari metropolità.

Un company per a la Torre Glòries?

Clos va ser l’alcalde que va inaugurar la Torre Glòries, aleshores coneguda com Torre Agbar. I ara, 13 anys després, considera que li caldria un altre gran edifici al costat. “Hauria de tenir un diàleg amb un altre edifici perquè li fes perdre un excessiu protagonisme”. Joan Clos ha defensat que es positiu fer grans edificis, “ben posats”, com a senyal d’afirmació.