Després de la primera nit llarga a moltes escoles i instituts de la ciutat, les activitats han continuat al llard de tot aquest dissabte. Durant tota aquesta estona, els Mossos d’Esquadra han passat pels centres per comprovar que no s’ha fet res relacionat amb el referèndum.

La iniciativa d’Escoles Obertes recau estrictament en les famílies i s’han fet activitats de tota mena: jocs de taula, balls i xocolatades, per exemple. L’objectiu: no deixar que les escoles quedin buides en cap moment. A l’Escola Industrial, un dels col·legis on votarà més gent, han fet una llista amb les persones que hi passaran la nit i amb els que vindran de matinada. Les xarxes socials s’han omplert de fotografies de les activitats.

Quatre concerts de Mishima en suport a les famílies

A banda de les activitats organitzades per les famílies, algunes entitats han decidit posar el seu gra de sorra per solidaritzar-se amb les famílies mobilitzades a escoles i instituts. En aquest sentit, el grup de música Mishima ha fet quatre concerts a quatre centres diferents. Un d’ells ha estat a l’Institut Miquell Tarradell del Raval, on s’ha aplegat un centenar de persones. D’elles, més d’una cinquantena faran nit als passadissos perquè les forces de seguretat no precintin el punt de votació.

Activitats també als CAP

Però les escoles no són els únics llocs on s’han fet activitats, sinó que també se n’han organitzat a d’altres centres, com el CAP Guinardó. Aquest dissabte al matí s’hi ha fet tots tipus d’activitats relacionades amb la salut. A primera hora s’han fet tallers de ioga i també s’han celebrat tallers de menjar saludable i sobre malalties de transmissió sexual.