Ara sí. Dos anys després d’inaugurar el Parc de les Glòries, la gran clariana s’estrena a partir d’aquest dimarts amb activitats dirigides i també de lleure per a infants. De moment, aquesta gran esplanada de gespa no obre per a tot el públic sinó que oferirà, dissabtes i diumenges de 10 a 13 h, propostes pensades per als infants. Entre setmana, dimarts i dijous de 9.30 a 10.30 h, s’hi faran classes de taitxí.

Es tracta d’una prova pilot d’obertura progressiva que s’allargarà durant dos mesos. A partir de setembre se n’ampliarà la programació i es posarà en marxa un servei de gandules per a tota la ciutadania.

Cartell amb els horaris de les activitats programades durant la prova pilot d’estiu a la gran clariana de les Glòries.

En aquesta primera fase, que s’allargarà durant el juliol i l’agost, la gran zona verda de la clariana acollirà algunes activitats dirigides i d’altres per a infants en el marc dels casals i les activitats d’estiu. Durant aquestes setmanes també s’iniciaran contactes amb les entitats i escoles de l’entorn per anar incorporant més activitats al calendari.

L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és que aquest sigui un espai d‘activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania tot l’any.

L’obertura acumula diversos retards

L’obertura d’aquesta gran àrea verda acumula diversos endarreriments, als quals se suma una plaga d’erugues que va afectar la gespa l’any passat. De fet, l’estrena ha arribat dos anys després d’inaugurar-se el parc que l’envolta. La gran clariana del Parc de les Glòries és un espai d’una hectàrea amb gespa. Al conjunt del parc, de 20.400 m2, també hi ha 400 arbres, més d’un quilòmetre de circuit esportiu i una zona de jocs infantils.