Ada Colau

L’alcaldessa, Ada Colau, assegura que està “molt tranquil·la” tot i la denúncia contra ella i altres membres del seu govern per presumptes subvencions irregulars a entitats com l’Observatori DESC, la PAH o l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE). La fiscalia començarà a investigar els fets arran de la denúncia presentada per l’associació d’Advocats Catalans per la Constitució (ACxC).

En una entrevista a RAC1, Colau assegura que “no hi ha causa”. “Totes les subvencions que es donen tenen informes favorables. No tenim res a amagar”, ha assegurat. Preguntada sobre si dimitirà si finalment és imputada, l’alcaldessa ha afirmat: “Ja ho valoraríem”.

Subvencions del mandat de Xavier Trias

L’alcaldessa ha assegurat que coneix la denúncia pels mitjans de comunicació i que encara no ha rebut cap notificació judicial. Recorda que l’Ajuntament dona més de 80 milions d’euros en subvencions a entitats que fan una “feina imprescindible”. Colau recorda que justament el conveni amb la PAH i l’Observatori DESC, al qual fa referència la denúncia, és va fer durant el mandat de Xavier Trias. “Nosaltres el que fem és renovar-lo”, afirma.

Entitat “amb caràcter força polític”

Colau recordat que l’ACxC ja els ha denunciat en altres ocasions, com per exemple arran de la multiconsulta, i que és una entitat amb “un caràcter força polític i no només jurídic”. L’alcaldessa creu que el seu posicionament “molt fort” contra l’especulació els ha generat “alguns adversaris”. També recorda que, precisament, el govern municipal ha “millorat molt la transparència”. Colau ha explicat que quan va arribar al consistori algunes subvencions es feien per atribució directa, i que tot això es va canviar. “El que hem fet és formalitzar molt el circuït d’atorgament de subvencions”, afirma.