Excursió familiar bicicletes

La Generalitat vol mantenir les reunions d’un màxim de sis persones, també per Setmana Santa. La Comissió de Salut Pública ha acordat un esborrany en què es proposa reduir a un màxim de quatre persones les reunions socials durant aquest període de vacances. El govern recorda al ministeri que aquesta proposta encara no és vinculant i que caldrà aprovar-la en el Consell Interterritorial de Salut de la setmana vinent.

El govern català avisa que no li agraden “les ingerències“. A més, recorda que fins ara és la Generalitat qui ha pres les decisions, sense la participació del Govern espanyol i de la resta de comunitats, fins ara, que arriba Setmana Santa. Justament aquest dijous, el Procicat va aprovar que les reunions poden ser d’un màxim de sis persones, com fins ara, i hi poden participar més de dues bombolles de convivència.

Les comunitats autònomes, tancades perimetralment

A banda de la límitació a quatre persones en les reunions, l’esborrany de la Comissió de Salut Pública també inclou el tancament perimetral de les autonomies per Setmana Santa. Es tracta d’un acord entre el Ministeri de Sanitat i les mateixes autonomies, representades a la Comissió, però alguna, com Madrid, ja hi ha mostrat reticències. Caldrà veure, doncs, si la mesura es ratifica dimecres vinent. De fet, fa uns dies el govern va dir que, fins i tot, no descartava aixecar el confinament comarcal per Setmana Santa.

La Secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, justifica aquest enduriment de restriccions per Setmana Santa. “Estem en un moment crític”, assegura. Tot i l’esperança que representa la vacuna, Calzón alerta de les “amenaces” de les variants del virus. Per això, diu, cal “endurir” les mesures per “superar aquesta última etapa de sacrifici”.