Ada Colau ple Ajuntament
Foto: ACN

La Fiscalia Anticorrupció ha descartat demanar més informació a l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la investigació per presumptes subvencions irregulars atorgades pel govern d’Ada Colau a l’Observatori DESC, la PAH, l’Associació contra la Pobresa Energètica (APE) i Enginyers sense Fronteres, tal com havia demanat l’associació Advocats Catalans per la Constitució (ACxC).

En concret, l’entitat querellant proposava a la justícia analitzar totes les subvencions que l’Ajuntament va atorgar a les quatre entitats entre els anys 2014 i 2021 amb l’objectiu d’esclarir si n’hi havia més amb indicis d’irregularitat, a banda de les concretes que ACxC va denunciar en un primer moment. En la seva resposta —a la qual ha tingut accés betevé— el fiscal considera que la petició és excessiva, innecessària i sense fonament jurídic.

A més, la fiscalia recorda als querellants que en el dret penal no es pot investigar per si de cas perquè suposaria demanar una quantitat ingent de documents i generar una ombra de sospita general contra tothom en tot moment. Per això el fiscal sentencia que la demanda d’ACxC és ineficaç i reitera que la considera innecessària i excessiva.

Colau: “No hi ha res a ocultar, no hi ha cas”

El 4 de març, l’alcaldessa, Ada Colau, va declarar davant del jutge per la querella de les suposades subvencions irregulars. En sortir de la Ciutat de la Justícia, Colau va valorar positivament la seva declaració com a investigada: “Surto tranquil·la i contenta perquè m’he pogut explicar i estem parlant d’uns fets en què no hi ha cas”, va afirmar el mateix dia en una compareixença a l’Ajuntament. Colau va reiterar que el ministeri públic ja va arxivar una denúncia pels mateixos fets i va dir que confia que ara el jutge també ho faci.