Jaume Collboni

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha expressat respecte per les decisions judicials després que l’Audiència de Barcelona hagi decidit ordenar al jutjat que reobri el cas del Bloc Llavors i que admeti la querella, arran del recurs interposat per Vauras Investments. “Des de l’Ajuntament de Barcelona estem molt tranquils perquè les coses es fan bé”, assegura Collboni. Afegeix que estaran atents a les notícies i espera que “això no acabi en res”.

El primer tinent d’alcalde també demana que es respecti la presumpció d’innocència de l’alcaldessa Ada Colau, que ja ha manifestat que seguirà col·laborant amb la justícia per demostrar que no s’ha produït cap delicte. Collboni no ha volgut analitzar si aquest fet pot suposar un desgast per la imatge del govern municipal. “No faig valoracions polítiques d’una decisió judicial”, ha afirmat.

L’oposició reclama responsabilitats

Els partits de l’oposició reclamen a Colau responsabilitats per la investigació del Bloc Llavors. Junts ha demanat un canvi de govern a Barcelona “al més aviat possible”, mentre que Cs i Valents creuen que l’alcaldessa ha de dimitir per “desprestigiar la imatge de Barcelona”. El líder del PP, Josep Bou, també considera que la causa que afecta l’alcaldessa i als regidors Marc Serra i Lucía Martín és “un escàndol judicial més, una nova vergonya per a la ciutat”.

ERC dona suport a Colau

Esquerra, en canvi, s’ha desmarcat de les crítiques a Colau. Es mostren sorpresos perquè l’Audiència de Barcelona hagi corregit la jutgessa instructora en ordenar obrir una investigació judicial. Creuen que la querella es basa en discrepàncies polítiques amb el govern municipal. “Lamentem que, de nou, es judicialitzi la política si és per temes ideològics”, ha expressat el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas.