Jordi Hereu ha assegurat que el nou govern busca acords amb tots els grups municipals perquè està “molt en minoria”, no pas per generositat. L’exalcalde ha recordat que CiU mai no li va donar suport en l’aprovació dels pressupostos, la qual cosa no vol dir que el PSC no ho faci: els socialistes decidiran en funció del que els proposi el nou govern municipal i del marge per negociar. Hereu ha recordat que, més enllà dels pressupostos, durant el mandat anterior també es van pactar amb l’oposició el 75% de les resolucions del Ple Municipal.

Mà estesa sobre propostes concretes

El president del PSC barceloní s’ha compromès a “no fer servir la crisi com a eina política”. És per això que els socialistes estan disposats a participar de la Mesa de Seguiment de la Crisi que ha proposat crear l’alcalde, Xavier Trias, malgrat que ni CiU ni PP no han participat mai al Pacte local per l’ocupació de qualitat, on també hi són presents els agents socials i econòmics de la ciutat. Hereu ha assegurat que són eines equiparables, tot i que espera veure’n les diferències.

Pel que fa a la proposta de Xavier Trias de que Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra patrullin plegats per la xarxa de metro, Hereu ha dit que “si la Guàrdia Urbana baixa al metro, farà menys atenció al carrer”. Tenint en compte que la seguretat al metro és responsabilitat dels Mossos, l’exalcalde ha demanat que la policia de la ciutat no acabi suplint les mancances de l’altre cos de seguretat. Hereu ha aprofitat per tornar a denunciar que la dotació dels Mossos d’Esquadra a la ciutat és insuficient i subratllar que durant els darrers quatre anys s’hi han incorporat 1.000 guàrdies urbans nous.

Defensa del model urbanístic

Hereu espera que el fitxatge del nou arquitecte municipal, Vicent Guallart, que havia ocupat el mateix càrrec a l’Ajuntament de València, no vulgui dir “superar el model Barcelona adoptant el model València, que és a les antípodes del que s’ha fet en la nostra ciutat”. L’exalcalde ha argumentat que el model urbanístic de Barcelona és “sinònim de qualitat i serietat”.

Jordi Hereu també ha criticat l’endarreriment de les obres de construcció del tram central de la Línia 9, que considera prioritari perquè dóna sentit a tota la línia. Hereu ha destacat que hi ha pous del túnel de l’L9 que fa més de vuit anys que estan oberts.

Sobre el Congrés Nacional que el PSC celebrarà a la tardor, Hereu ha evitat pronunciar-se a favor de cap candidat a la primera secretaria. El president de la Federació de Barcelona ha subratllat que el PSC hauria de sortir d’aquest congrés amb quatre o cinc tesis molt clares sobre l’alternativa d’esquerres, que proposen l’encaix de Catalunya a Espanya i les noves formes de participació democràtica.