ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del PPC "El PPC avui es constitueix com la veritable oposició responsable del país, donant suport a la llei més important que es pot produir al llarg d'aquest any (...) El PPC ha evitat un escenari d'inestabilitat econòmica i política a Catalunya." JOAQUIM NADAL (PSC) "El govern haurà de triar (...) Han pactat els pressupostos amb el PPC perquè ho han volgut i perquè mai no han volgut pactar-lo amb ningú més." JOAN HERRERA, ICV-EUiA "Aquest ja no és el pacte del Majestic, sinó que és el pacte de la vergonya (...) I el PP amb què han pactat és el PP que menysprea l'autogovern, que es riu de l'autogovern." JOAN PUIGCERCÓS, ERC "Que CiU ha preferit el PP perquè era més barat. Però també li hem dit al senyor Mas i a CiU que allò que és barat per al govern és car per a Catalunya." ALBERT RIBERA, C's "Tenim, hi insisteixo, un PP que si torna a governar a Madrid tornarà a donar el que calgui, com calgui i de la manera que calgui a CiU. I CiU que donarà suport al PP a canvi que Catalunya pugui fer el que li doni la gana." URIEL BERTRAN, SI "CiU ha obert les portes de la política catalana al PP i el PP anirà minant dia rere dia la política catalana, la convivència, la capacitat d'autogovern del nostre país".

En una compareixença pública, Alícia Sánchez-Camacho ha explicat que el Partit Popular ha pactat amb el govern per “garantir l’estabilitat” del país i “actuar amb responsabilitat” per sortir de la crisi i generar ocupació. Ha afegit que el pressupost que CiU presentarà al Parlament “no és el nostre” però que en facilitaran l’aprovació per contribuir a la governabilitat de Catalunya.

Sánchez-Camacho ha explicat també que el PP ha condicionat l’abstenció a un compromís per part del govern que es plasma en vuit punts. Entre altres aspectes, la líder dels populars ha dit que l’executiu català s’ha compromès a reinvertir l’estalvi que es generi amb les retallades pressupostàries en els àmbits sanitari, educatiu i de benestar social. També a reduir en un 10% les entitats públiques empresarials i a donar una nova orientació a la política exterior. En aquest sentit, la líder popular ha dit que s’ha acabat “l’etapa de les ambaixades del senyor Carod-Rovira”. Els populars també han demanat al govern un major impuls a les petites i mitjanes empreses i mesures per modernitzar la justícia.

La presidenta del PP català s’ha mostrat convençuda que les negociacions  han permès millorar els pressupostos i que amb aquest acord, el PP demostra la voluntat d’exercir una “oposició responsable” i alhora “exigent i crítica”.