RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Creiem que l'alcalde, Xavier Trias, està avalant, des del silenci, des de la complicitat, el desmuntatge dels drets socials a Barcelona. Aquest gir de les polítiques en contra de l'atenció a les persones. El que entra en contradicció flagrant amb el discurs que fa".

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, denuncia que 23 equipaments de salut, educació i benestar social que s’havien de construir o ampliar a Barcelona no consten al projecte de pressupost de la Generalitat per a 2011. Gomà critica que l’alcalde, Xavier Trias, no s’hi pronunciï.

Gomà, a més, ha xifrat en 160.000 els barcelonins que es veuran afectats directament per la tisorada en les prestacions socials i d’atenció a les persones més vulnerables previstes pel govern català. El líder d’Iniciativa ha reclamat a Trias que sigui exigent amb la Generalitat en la negociació del contracte programa del qual ha de sortir la quantia que el govern català aportarà per al finançament dels serveis socials bàsics que depenen de l’Ajuntament.