JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, ministre de l'Interior "El artículo 155 de la Constitución está ahí y toda Constitución está vigente y por lo tanto el 155 no es una excepción. Pero es evidente que, que no sea una excepción, no quiere decir que se esté valorando ni que esté puesto sobre la mesa. Ahora en lugar de CIU es Convergència i Esquerra Republicana de Catalunya. Y para que esto se note menos van en una lista en la que el candidato a la presidencia de la Generalitat va de número 4, la encabezan independientes... En fin, es una originalidad más de este llamado procés."

Fernández Díaz també ha parlat de les eleccions catalanes: ha lamentat l’avançament i ha assenyalat que una declaració unilateral d’independència tindria un “valor jurídic i polític nul”.

Per la seva banda, Trapote, fins ara responsable de la Unitat de Coordinació Territorial, ha destacat la necessitat que els diferents cossos de policia, inclosa la Guàrdia Urbana de Barcelona, segueixin cooperant per garantir la seguretat dels ciutadans.