"Yo espero que el Ayuntamiento de Barcelona cumpla con su obligación, como un ayuntamiento que es que forma parte de una gran nación que es España y que està perfectamente ordenada porque es una democracia, y al menos este gobierno vela para que las leyes se cumplan."

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, espera que l’Ajuntament de Barcelona “complexi la llei” i reposi aviat la figura del rei al Saló de la Reina Regent. Així ha respost a la retirada del bust de Joan Carles I, que va tenir lloc aquest dijous. La vicepresidenta ha ironitzat que si el consistori no té una imatge de Felip IV, “ja els la farem arribar”.

La polèmica per la retirada del bust del rei Joan Carles I també s’ha tractat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. La vicepresidenta Soraya Séenz de Santamaría ha dit que espera que el govern municipal compleixi amb la llei i col·loqui els símbols que correspon a l’Ajuntament.

Sáenz de Santamaría ha concretat que la presència dels símbols, com la figura del rei, estan garantits per la Constitució. Santamaría considera que mesures com la de retirar el bust del rei Juan Carles I pot generar molt rebombori mediàtic pero no contribueix a res productiu com “crear ocupació”.