ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Barcelona no ho pot fer tot. I Barcelona no pot ser 'el primo de Zumosol' que és allà on no arriba la Generalitat de Catalunya, doncs Barcelona paga. Allò que no fa l'Estat, va Barcelona i ho paga. Perquè al final si anem pagant tot el que pertoca a altres administracions, hi haurà serveis propis de l'Ajuntament, serveis municipals als quals no podrem donar la resposta necessària".

Fernández Díaz fa d’aquesta manera referència a l’aprovació de l’Ajuntament de transferir a la Generalitat 25 milions d’euros, que es destinaran a consolidar la ciutat i la seva àrea d’influència com un destí turístic de referència. Fonts municipals asseguren que la Generalitat destinarà aquesta quantitat a millorar la situació econòmica de la companyia Spanair.

El préstec de 25 milions d’euros és un dels pactes del conveni marc de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per a la promoció econòmica i la consolidació de la ciutat com a destí de referència.

El PP podria entrar al govern

El Grup Municipal del Partit Popular es veu cada cop més a prop d’entrar al govern municipal. En una entrevista al programa ‘Al dia’, Alberto Fernández Díaz ha dit que veu lògic que el PP entri al govern si dóna suport a projectes tan importants com els pressupostos o el Pla d’actuació Municipal. El PP ja hi ha posat data, just després de les vacances nadalenques preveu tancar l’acord.