Un dels punts que ha passat més desapercebut era el que tenia associat una xifra econòmica més alta. Es tracta d'un préstec que l'Ajuntament fa a la Generalitat per valor de 25 milions d'euros per a la promoció econòmica i turística de Barcelona i la seva àrea d'influència. Uns diners que, segons fonts del consistori, en realitat, el govern català acabarà donant a Spanair, la companyia barcelonina que necessita un crèdit d'aquesta quantitat per continar volant abans que Qatar Airways es quedi amb part de l'accionariat. Ningú no ho vol confirmar però ningú no ho desmenteix. De fet cap partit, ni ICV, que hi ha votat en contra, ni el PP, que s'hi ha abstingut, no ha explicat el sentit del vot davant d'aquesta operació que ha passat així d'inadvertida... JOAN PUIGDOLLERS, president del Ple "Aquest punt té el posicionament a favor de CiU del psc d'Unitat per Barcelona, l'abstenció del PP i el vot contrari d'Iniciativa i no hi ha intervencions demanades" El govern municipal diu que es tracta d'una partida romanent de Tresoreria i que el govern català ho tornarà, però no ha estat l'únic forat que avui ha tapat el consistori a la Generalitat. S'ha evidenciat que la subvenció del govern català per a escoles bressol serà d'un milió menys del previst i s'ha assumit que caldrà apujar tarifes de transport públic. El PSC ha demanat a Trias un compromís per mantenir aquest augment al voltant de l'IPC JORDI HEREU, president del Grup Municipal del PSC "Amb la t-10 tindrà el termòmetre de la seva credibilitat, de la seva fortalesa i jo li demano que exerceixi el lideratge que en el passat vostè va reclamar,espero que la t-10 no sigui el gran símbol de la manca de lideratge, la seva manca de fortalesa i credibilitat" XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres tenim un problema greu a l'atm, i vostè ho sap i tindrem un problema molt greu a TMB i vostè també ho sap, i haurem de pendre decisions i aquestes decisions s'hauran de fer des de la sostenibilitat de no arruinar el país, ja ens han arruinat una administració no ho pot arruinar tot." i Unitat per Barcelona per mantenir el servei nocturn, però Trias ha parlat d'un esforç. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Retallades a la sanitat, retallades a l'educació al transpor públic, és veritat que no ens podem peremetre res, és veirtat que potser se'n fa un gra massa" Un ple que s'ha vist interromput per dues protestes, una de les quals a favor de la gratuïtat del transport públic per als aturats.

El préstec de 25 milions d’euros és un dels pactes del conveni marc de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per a la promoció econòmica i la consolidació de la ciutat com a destí de referència. CiU, PSC i UxB hi han votat a favor, mentre que ICV-EUiA ho ha fet en contra i el PP s’hi ha abstingut.

D’aquesta manera l’Ajuntament transferirà a la Generalitat un total de 25 milions d’euros, 15 dels quals abans del 31 de desembre de 2011 i els 10 restants abans del 31 de març de 2012. La Generalitat destinarà aquest capital a activitats concretes de promoció de la ciutat. La companyia barcelonina Spanair necessita un crèdit d’aquesta quantitat per continuar volant abans que Qatar Airways es quedi amb part de l’accionariat, això fa sospitar que els diners que deixa l’Ajuntament acabaran a la companyia per mediació de la Generalitat.