mapa resultats 10-N per districtes

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions generals del 10 de novembre a Barcelona i ha aconseguit ser primera força en sis dels 10 districtes de la ciutat: Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. Respecte a les generals del 28 d’abril, els republicans s’han imposat en feus socialistes com Sant Andreu i Sant Martí, però han perdut Sarrià-Sant Gervasi.

El PSC, segona força a Barcelona, ha retingut Nou Barris, Horta-Guinardó i Ciutat Vella. Per la seva banda, Junts per Catalunya ha estat la força més votada a Sarrià-Sant Gervasi, que a l’abril va ser per a Esquerra. La formació s’ha situat en segon lloc a l’Eixample i Gràcia, on ha escalat posicions respecte al 28-A.

Qui queda en segon lloc?

En Comú Podem ha aconseguit la segona posició a Ciutat Vella i Nou Barris. El PP ha millorat resultats a Sarrià-Sant Gervasi, on s’ha situat en segon lloc per darrere de JxC. En aquest districte va quedar en cinquè lloc el 28-A. El PSC ha quedat segon a Sant Martí, a només 276 vots d’Esquerra. Els socialistes també han ocupat la segona posició a Sant Andreu i les Corts.

Curiositats als districtes

En l’estrena a unes eleccions generals, la CUP s’ha situat per davant del PP, Cs i Vox en tres districtes: Ciutat Vella, Gràcia i Sants-Montjuïc. A l’Eixample s’han vist superats pel PP. Vox ha obtingut els millors resultats a Sarrià-Sant Gervasi (7,9 %) i a Nou Barris (7,1 %). En aquest últim districte ha quedat per davant de Cs, JxC i la CUP.

Les diferències amb el 28-A

A les eleccions del 28-A, Barcelona va quedar dividida entre ERC i PSC. Esquerra es va acabar imposant al PSC amb un marge de només 2.000 vots més. Els republicans van guanyar a cinc districtes (Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia) i el PSC es va endur el lideratge en els altres cinc restants (Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí). Durant les generals del 2016, ni ERC ni PSC van ser el partit més votat en cap dels 10 districtes.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”resultats 10-N districtes Barcelona” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]