La candidata de la CUP a les eleccions generals del 2019Mireia Vehí, ha celebrat l’entrada dels cupaires al Congrés pels Diputats per primera vegada a la història i ha advertit que hi van per presentar “una esmena al règim” i per “estendre la rebel·lia” a tot l’Estat: “Aquests vots són en clau destituent, seran uns vots ingovernables”, ha dit la candidata.

Vehí ha assegurat que el guanyador d’aquests comicis ha estat el moviment popular i ha tirat llances a l’executiu català: “Dues setmanes de mobilització han fet més que dos anys de govern efectiu”, ha criticat. La cap de llista cupaire ha demanat a ERC, JxC i En Comú Podem no investir la “repressió” perquè, segons ella, no hi pot haver cap investidura sense amnistia, autodeterminació i drets socials.

Ha estat la primera vegada que la CUP s’ha presentat a unes eleccions generals i, com apuntaven les enquestes, han aconseguit dos diputats. Aquest diumenge a la nit, els cupaires han congregat més d’un centenar de persones davant de la seu del partit que, en diverses ocasions, han fet clams com “Buch dimissió”, “Catalunya antifeixista” o “No passaran”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]