El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, veu en el PSC de Jaume Collboni el rival a batre en les eleccions municipals del 2023. En una entrevista a TVE, Maragall ha dit que els comicis de l’any que ve seran “un contrast entre ERC i PSC” perquè “el projecte dels comuns ha donat de si tot el que podia donar de si”. ERC Barcelona proclamarà Maragall candidat a les municipals el 28 de maig després que no s’ha presentat ningú més a les primàries.

A l’entrevista, Ernest Maragall ha dit que oferirà “un projecte guanyador” per contrastar amb “el socialisme aquest del creixement al preu que sigui, el turisme desbocat i la inconsistència de la manca de gestió”. El líder d’ERC ha parlat en tot moment del PSC, sense anomenar Collboni. Preguntat sobre si té dubtes que el líder socialista pugui ser candidat, ha afirmat que “sonen moltes campanes; però nosaltres anem a totes i tenim clar on anem”.

El contrast de fons que hi haurà és entre ERC i el socialisme aquest del creixement al preu que sigui. El projecte dels comuns està esgotat
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

“La capacitat personal de Colau és indiscutible”

Tot i que l’últim Baròmetre semestral situava els comuns per davant d’ERC en intenció de vot, Maragall ha dit que “aniran apareixent altres indicadors”. El republicà ha assegurat que veu esgotat el projecte dels comuns, tot i que ha admès que “la capacitat personal d’Ada Colau és indiscutible”. Ara bé, ha apuntat que l’alcaldessa “no afegeix res a la governació de la ciutat”. Colau va deixar per aquest mes decidir si es presentarà a la reelecció o no.