Diuen que el temps els ha donat la raó perquè són els qui fa més anys que treballen per la independència. Optimistes, la direcció d'Esquerra Republicana veu les eleccions del 25 de novembre com l'oportunitat per créixer i volen fer-ho amb Oriol Junqueras com a cap de llista. Avui el consell nacional del partit l'ha ratificat: 146 vots a favor i cap en contra. ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "El nostre objectiu no és continuar sent independentistes. El nostre objectiu és deixar-ho de ser i proclamar la independència del nostre país." A la legislatura que tot just s'ha acabat Esquerra era la cinquena força al Parlament. Ara volen assolir la segona posició. ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Estem convençuts que si nosaltres som la segona força serem absolutament decisius." Són conscients que CiU els pot prendre terreny, i per tant vots, perquè comparteixen les aspiracions nacionals. Tot i així, el candidat ha volgut marcar distància respecte dels convergents i s'ha presentat com una alternativa de govern més social i, per tant, més a prop dels ciutadans.

Oriol Junqueras ha accentuat en el seu discurs la necessitat de Catalunya d’assolir el procés d’autodeterminació, però ha assenyalat que l’objectiu de la formació va més enllà. De fet, el president d’ERC ha assenyalat que el partit “té pressa per deixar de ser independentista”, i ha alertat als militants d’aquelles formacions que volen alentir el procés d’independència. “Les coses importants, per fer-les bé, cal fer-les de pressa. No calen tantes estructures d’estat”, ha dit el ja candidat d’ERC.

De cara a les eleccions del 25 de novembre, Junqueras ha assenyalat que el repte d’ERC és convertir-se en la segona força al Parlament. Junqueras ha afegit, però, que l’objectiu de la seva formació és convertir-se algun dia en l’alternativa de govern en un estat propi. Per això el seu projecte polític no s’acaba amb la independència, sinó que va “més enllà”.

Junqueras, que ha estat escollit candidat per unanimitat durant el Consell Nacional del partit per 146 vots a favor i dues abstencions, ha fet un discurs en clau eminentment preelectoral. El candidat, que concorrerà per primera vegada com a cap de llista després d’haver estat escollit president de la formació l’any passat, ha assenyalat que el vot a Esquerra Republicana és la millor garantia per culminar el procés d’independència.