MARIA ROVIRA, regidora de la CUP "Sense mobilització, sense acció directa al carrer no podrem aconseguir res, cal pressionar al màxim. Per tant és l'hora de la gestió directa, de l'acció comunitària, d'empoderar-nos entre tots perquè hem vist que des de la institució, si no hi ha una pressió directa des del carrer serà impossible capgirar res."

El Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona demana a tots els col·lectius que la mobilització social al carrer no s’aturi amb Barcelona en Comú al poder, perquè -segons diuen- actuant “només des de la institució no es pot capgirar res”. Segons Josep Garganté, “l’Ajuntament és una maquinària que funciona sola, per inèrcia”, i on “les possibilitats de canviar coses són mínimes” perquè la resta de partits es neguen a trencar amb les exigències de la legalitat espanyola, encara que provoquin “dolor social”.

Els regidors cupaires asseguren que, malgrat el discurs oficial de la transparència, fins ara ha estat impossible esbrinar tots els treballadors externalitzats que presten serveis a l’Ajuntament de Barcelona o les propietats de l’Església catòlica que no paguen IBI. Maria Rovira també es queixa del masclisme i el paternalisme de què s’ha sentit víctima per part de la resta de grups del consistori.

L’acte d’aquesta tarda a La Violeta de Gràcia també ha servit per donar veu a diversos col·lectius amb qui el grup municipal ha col·laborat durant aquests mesos en la seva lluita contra l’externalització de treballadors públics, com ara els empleats de BTV, els de Parcs i Jardins, els del 010 o els d’atenció domiciliària. També hi ha participat una portaveu de l’Espacio del Inmigrante, un dels col·lectius que dóna suport a les reivindicacions dels venedors a la manta.