En una roda de premsa al Centre Cívic Pati Llimona, Ada Colau ha explicat que Barcelona en Comú ja ha obert un debat intern per impulsar aquest nou espai polític a Catalunya després de rebre “moltes interpel·lacions”. L’alcaldessa ha dit que després de guanyar les eleccions municipals i les generals a Catalunya, “aquest espai és necessari i ajudarem a què es consolidi”. Colau ha matisat, però, que ha de mantenir l’ADN de Barcelona en Comú: una confluència més que no una sopa de sigles. “No estic parlant d’una coalició, estem parlant d’un espai que vagi molt més enllà de les lògiques partidistes i que tingui protagonisme ciutadà”, ha sentenciat.

El debat intern en el sí de Barcelona en Comú culminarà amb una assemblea constituent en què es donarà forma al nou partit d’àmbit català. Colau ha dit que aquesta és “l’aposta de futur” i que en la nova formació “no es renegarà de ningú”. Sobre el seu futur, l’alcaldessa ha assegurat que, de moment, no s’ha posat cap nom a la taula en aquest nou procés. “Sóc alcaldessa de la ciutat de Barcelona per mandat ciutadà; personalment no aspiro a altres càrrecs”, ha dit Colau, que, tot i això, ha afegit que se sent “compromesa” amb Barcelona en Comú i que “en tot allò que pugui ajudar, ser útil, acompanyar, donar suport, estaré encantada”.

Reitera l’aposta per un govern d’esquerres a l’Ajuntament

En clau municipal, l’alcaldessa ha dit que té “plena confiança” a poder arribar a un pacte de govern d’esquerres al consistori i que confia en “la bona voluntat” de les formacions. Colau ha recordat a Esquerra i PSC que ja governen junts a l’àrea metropolitana i ha assegurat que allà, “el treball conjunt funciona”. Sobre el veto dels republicans als socialistes en el govern municipal, l’alcaldessa ha dit que per aconseguir acords estables “cal posar Barcelona per davant dels partits i això no parteix de vetos”.