Les entitats lamenten que la immigració hagi passat a formar part de les peces que alguns partits utilitzen per guanyar vots en campanya. CUEVAS, directora i portaveu de SOS Racisme "Aquest cop s'esta fent de manera barroera, forta, aguda i bruta. S'apel·la a la part emotiva. És inacceptable i no és exemplar." SOS Racisme ja ha decidit que presentarà una denúncia a la Fiscalia d'Odi perquè obri una investigació sobre els futllets del Partit Popular amb el missatge: "El Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic." Diuen que aquest material promou el racisme i l'odi. "Missatges d'aquest tipus fets per partits en institucions fan culpables i assenyalen part de la població i eleven el risc de fractura social." Per la seva banda, i amb el pas dels anys, les associacions d'immigrants s'ho han acabat prenent amb certa resignació. JAVED ILYAS, president de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya "És el de sempre i sabem que després s'acabarà. No hi podem fer res." "Sense vot no hi ha vida política." Creuen que si es facilités el dret de vot als immigrants, els partits els tractarien amb més cura en campanya electoral.

Les entitats lamenten que la immigració hagi passat a formar part de les qüestions que alguns partits utilitzen per guanyar vots en campanya. Alba Cuevas, directora i portaveu de SOS Racisme, ho compara amb comicis anteriors: “Aquest cop s’esta fent de manera barroera, d’una manera forta, molt aguda i bruta. Els partits apel·len a la part emotiva per tractar un tema sensible, i això és inacceptable. Haurien de dedicar-se a donar exemple.”

SOS Racisme ja ha anunciat que presentarà una denuncia a la Fiscalia perquè obri una investigació sobre les octavetes que va repartir el PP al Raval i que, segons l’entitat, vulneren l’article 510 del Codi penal sobre la incitació a l’odi i la violència. També es planteja presentar un recurs a la Junta Electoral Central perquè obligui a retirar els missatges més explícits. A més, durant la campanya està publicant diversos reculls amb les cites i propostes més polèmiques amb els immigrants, perquè els ciutadans les tinguin en compte a l’hora de votar. “Missatges d’aquest tipus fets per partits que formen part de les institucions assenyalen com a culpable una part de la població i eleven el risc de fractura social”, conclou Alba Cuevas.

Per la seva banda, les associacions d’immigrants s’han acabat prenent els atacs amb certa resignació. Per Javed Ilyas, president de l’Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, formen part de la normalitat de cada campanya electoral. “És el que passa sempre i és una de les seves maneres d’aconseguir vots. Sabem que després s’acabarà. Si no tenim vot, no tenim vida política i no hi podem fer res.” Per això es demana que es faciliti el dret de vot als immigrants, de manera que els partits vegin que la discriminació els pot fer perdre vots dins del col·lectiu.