cinema Pere IV Pla barris

L’enderroc de l’antic cinema Pere IV, al barri del Besòs, es fa esperar. Els terrenys s’hi ha de construir un edifici nou per acollir un CAP, una biblioteca i un auditori. Les tasques d’enderroc havien de començar a principis del 2022, però el regidor de Sant Martí, David Escudé, ha explicat aquest dimarts que “si tot va bé” l’Ajuntament de Barcelona preveu treure a concurs les obres al juliol.

Escudé ho ha dit a la Comissió de Drets Socials en resposta a una pregunta de Ciutadans. El portaveu Paco Sierra li ha recriminat el “retard històric” d’unes obres que haurien d’estar llestes a finals del 2024: “Posi’n-se les piles”. El regidor de Sant Martí ha dit que els agradaria anar més ràpid, però que “els temes urbanístics van més lents del que voldríem”. Escudé s’ha mostrat confiat que en el proper mandat “100 % segur que tindrem el nou equipament”.

Ens agradaria anar més ràpid i és el que intentem, però els temes urbanístics van més lents del que voldríem
David Escudé, regidor de Sant Martí

Un projecte que ve de lluny

L’edifici nou per al CAP, la biblioteca i l’auditori que s’ha de construir és fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que aportaran conjuntament una inversió de 15 M €. El consistori ja ha aprovat el conveni per fer-ho possible i s’està en espera que ara ho faci el govern català per treure les obres a concurs. L’antic cinema Pere IV està en desús des de fa més de 20 anys (a la taquilla hi surten els preus en pessetes).

La transformació es va començar a gestar en el mandat anterior en el marc del Pla de barris. En un primer moment es volia conservar l’edifici, però diversos estudis van assenyalar problemes estructurals i es va optar per l’enderroc. Fins i tot es va fer un concurs de disseny per a l’equipament, amb la previsió que acollís la seu del districte de Sant Martí i sales per a ús veïnal. El projecte definitiu ha tingut en compte aquell concurs, però amb uns usos totalment diferents.