La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, es reivindica com l’alternativa al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni després de renunciar a formar part de l’executiu català. “És una aposta clara per a les eleccions [municipals] del 2023, i una aposta clara per guanyar-les i per l’alcaldia”, ha afirmat Artadi a betevé, en què ha reiterat que, amb la decisió de quedar-se a l’Ajuntament, referma el compromís amb la ciutat que va adquirir el 2019 quan va deixar la Generalitat per ser la número dos de Joaquim Forn a les municipals.

Elsa Artadi ha agraït la confiança del seu partit per proposar-li entrar a l’executiu català, però ha defensat que el seu objectiu és aconseguir un canvi de govern a l’Ajuntament de Barcelona. “Som l’oposició i l’alternativa”, ha reivindicat la líder de Junts al consistori, que no ha volgut revelar si algun dels regidors del grup municipal pot fer el salt a la Generalitat. Artadi també ha descartat que la renúncia a ser al govern de Pere Aragonès sigui perquè hi té mala relació o per discrepàncies amb el secretari general de Junts, Jordi Sànchez: “Això és buscar tres peus al gat”.

Mascareta de l’Ajuntament… al Parlament

Coincidint amb la primera sessió del debat d’investidura de Pere Aragonès al Parlament, Elsa Artadi s’ha presentat a la cambra catalana amb una mascareta amb l’escut de l’Ajuntament de Barcelona. Fins a finals de mandat, la líder municipal de Junts ha confirmat que continuarà exercint de regidora i diputada per “defensar els interessos de Barcelona al Parlament”.