Els taxistes han arrencat el compromís de l’Ajuntament de Barcelona d’incrementar el control i les sancions als vehicles VTC. Ha estat durant la reunió que l’Ajuntament i el sector han mantingut després de la marxa lenta dels taxistes pel centre de la ciutat. Segons el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, el primer tinent d’alcalde, Albert Batlle, s’ha compromès a formar els agents de la Guàrdia Urbana durant aquest mes de juny en els cinc punts en què més s’incompleix la regulació dels vehicles que operen amb llicència VTC. Un cop formats, el segon compromís municipal és incrementar, a partir del juliol, i de forma significativa, el control i les sancions sobre aquests vehicles, la majoria de l’empresa Cabify.

Álvarez valora satisfactòriament aquests dos compromisos, però assegura que el sector estarà amatent al seu compliment per si han de tornar a mobilitzar-se. “Estarem satisfets quan veiem la Guàrdia Urbana actuar”, ha assegurat.

Un 70 % de les inspeccions acaben amb sanció

Segons les dades que els ha presentat el consistori, un 70 % de les inspeccions de la Guàrdia Urbana als vehicles de Cabify acaben amb sanció. Álvarez, però, reclama més inspeccions i també més multes, i assegura que aquestes dades demostren el grau elevat d’incompliment de la normativa.

Més rapidesa en l’app dels taxis

D’altra banda, els taxistes continuen demanant celeritat per poder posar en marxa l’aplicació pública que ha de permetre poder demanar taxis amb un preu tancat. La presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), Rosa Alarcón, els ha assegurat, però, que no estarà a punt fins al Mobile World Congress del 2022. Els taxistes demanen poder participar en la gestació i que s’hi inclogui la geolocalització dels vehicles.