(ACN/Redacció) La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, no formarà part del nou govern de Pere Aragonès (ERC). Així ho ha traslladat el president de Junts, Carles Puigdemont, i el secretari general del partit, Jordi Sànchez, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat betevé de fonts municipals que detallen que també ho ha traslladat al Grup Municipal. Artadi prefereix continuar les seves tasques a l’Ajuntament de Barcelona com a cara visible de Junts.

Des que aquest dilluns es va anunciar l’acord entre Esquerra i Junts per formar govern de coalició a la Generalitat, el nom d’Elsa Artadi va prendre força com a vicepresidenta i consellera d’Economia de l’executiu nou. Tot, després d’haver format part de l’equip negociador de Junts per tancar l’acord d’investidura amb ERC. Segons confirma l’ACN, Puigdemont i Sànchez han acceptat la petició d’Artadi de no entrar al nou govern de la Generalitat.

Candidata a l’alcaldia el 2023

Amb la renúncia a formar part del nou govern de la Generalitat, Elsa Artadi es consolida per ser candidata a l’alcaldia a les eleccions municipals del 2023. La seva marxa hagués obligat Junts per Catalunya a buscar un altre lideratge a l’Ajuntament per encarar l’últim tram de mandat. Fonts del partit expliquen que el compromís d’Artadi amb Barcelona “està consolidat més que mai” i que la intenció és treballar per fer possible “un canvi de cicle que posi fi a l’espiral de decadència de Colau i Collboni amb el suport d’ERC”.

El moviment polític d’aquesta tarda ha fet absentar Artadi de la Comissió d’Economia del consistori, en què tenia previstes diverses intervencions que ha delegat en el regidor Ferran Mascarell.