SANDRA MARÍN, membre del comitè d'empresa "Pels treballadors és una esperança, perquè de tenir l'hospital tancat que aquest matí ens han dit que no hi havia cap opció de tenir això, és una via per continuar la lluita. El que passa que amb certes incertesa perquè no coneixem tot el projecte en sí ni quines implicacions té per nosaltres."

Els professionals del Consorci Sanitari Integral, l’entitat que gestiona l’hospital, s’han compromès a presentar una proposta econòmica i, “si es donen les condicions adequades”, assumir la gestió de l’atenció sanitària d’aquest centre de més de 80 anys d’història, que ofereix atenció a 135.000 usuaris.

Totes les parts s’han mostrat disposades a valorar el projecte, que comportaria la venda de l’edifici per part de la Creu Roja, l’actual propietària, al grup de professionals del Dos de Maig que, alhora, assumiria la gestió del centre.

La noticia ha estat molt ben rebuda pels treballadors, ja ara mateix és l’única opció que hi ha sobre la taula que podria evitar el tancament de l’hospital. Tot així, encara queden molts serrells pendents com ara la presentació del projecte al Comitè d’empresa. La proposta comportaria la continuïtat dels més de 400 treballadors de l’hospital, segons ha informat un representant del grup promotor aquest migdia.

Mentre no es formalitzi l’acord, que podria ser d’aquí a uns dies, els treballadors seguiran amb les cassolades a les 20 hores, la recollida de signatures i l’acampada.