El primer relleu s’ha fet al Departament de la Vicepresidència, on Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet el traspàs de competències amb Joana Ortega, la nova vicepresidenta i responsable de la conselleria de Governació i Relacions Institucionals. Durant el traspàs, Carod-Rovira ha entregat a la nova consellera una carta personal, un ram de flors i el llibre “El Nadal que no vam tornar a casa”,un recull de textos editats per Acontravent.

Carod-Rovira ha dit que “el traspàs de poders s’ha produït amb la normalitat institucional que correspon” i s’ha felicitat que sigui una dona la que ocupi el càrrec. El vice-president sortint ha desitjat a Joana Ortega “molts encerts i molta sort en aquests temps complicats que ens tocarà viure.” Joana Ortega ha dit que ha estat “un exemple de traspàs impecable” i ha agraït a Carod-Rovira la feina feta al departament.

De Castells a Mas-Colell i de Nadal a Recoder

A la Conselleria d’Economia Antoni Castells ha explicat que era una gran satisfacció donar el relleu a Mas-Colell i ha dit que el 2003 va trobar un llistó molt alt a la conselleria. “El meu propòsit aleshores va ser deixar-ho encara més alt perquè el que vingués després també fes el mateix”.  El nou conseller, Andreu Mas-Colell ha destacat la transparència del traspàs al seu departament i ha dit que heretaran coneixements de l’equip sortint.

De la seva banda a Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal ha explicat que el traspàs no ha començat avui sinó que els dos responsables ja s’havien reunit amb anterioritat. El conseller sortint ha dit estar “molt satisfet d’aquest traspàs” i ha elogiat el seu successor: “no li hagués pogut tocar un millor conseller que en Lluís Recoder donades les seves característiques, circumstància, trajectòria i experiència professional i política en el terreny municipal i polític en general”. Recoder ha agraït les paraules de Nadal i ha assegurat que “hi ha moltíssima feina a aprofitar perquè hi ha moltíssima feina ben feta”.

Tresserras i Mascarell, repeteixen imatge a Cultura

Joan Manuel Tresserras ha assegurat que amb el relleu “la cultura catalana  està en les millors mans possibles”, per l’experiència i el coneixement demostrats per Ferran Mascarell. Tresserras ha lliurat a Mascarell un USB amb informació de la feina feta per l’equip sortint en l’àmbit de les polítiques culturals. Tresserras ha destacat que ell i el nou conseller tenen una idea compartida de la cultura, en la qual hi ha “poc marge de maniobra per a la política de partit”.

Ferran Mascarell  ha explicat que comparteix “moltes idees de fons” amb el conseller sortint i ha valorat positivament la feina feta durant la legislatura passada. “Vinc aquí per donar continuïtat a aquesta feina”, ha declarat Mascarell. “Un país val el que val la seva cultura”, ha declarat.

Durant el simbòlic traspàs de carteres, Tresserras ha lliurat a Mascarell un llapis de memòria amb informació de la feina feta per l’equip sortint en l’àmbit de les polítiques culturals. Tresserras ha destacat que ell i el nou conseller tenen una idea compartida de la cultura, en la qual hi ha “poc marge de maniobra per a la política de partit”. “El que cal és estimar-se la cultura i crear les condicions perquè es desplegui”, ha subratllat Tresserras.
El nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha volgut remarcar que comparteix “moltes idees de fons” amb el conseller sortint i ha valorat positivament la feina feta durant la legislatura passada. “Vinc aquí per donar continuïtat a aquesta feina”, ha declarat Mascarell, que ha assegurat que treballarà per resoldre els problemes que afecten la cultura del país “amb tota la convicció” i “buscant la col·laboració de tothom”. “Un país val el que val la seva cultura, i fer un país fort des del punt de vista de la cultura és feina de tots. És el resultat de la feina de tots”, ha dit Mascarell. En aquest sentit, el nou conseller s’ha marcat com a objectiu situar la cultura en un espai central de la societat.