Els 11 consellers -tres dones i vuit homes- han promès  el càrrec davant el president de la Generalitat, Artur Mas.  Tots han desfilat un per un en aquest ordre: Joana Ortega, vicepresidenta i consellera de Governació; Andreu Mas-Colell conseller d’Economia i Coneixement; Irene Rigau, consellera d’Ensenyament; Boi Ruiz, conseller de Salut; Felip Puig, conseller d’Interior; Lluís Recorder, conseller de Territori i Sostenibilitat; Ferran Mascarell, conseller de Cultura; Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural; Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família; Francesc Xavier Mena, conseller d’Empresa i Ocupació i Pilar Fernández Bozal, consellera de Justícia.

Tots han utilitzat la fórmula “sí, prometo”. Joana Ortega, d’Unió Democràtica, i Pilar Fernández Bozal, independent, han afegit “amb l’ajuda de Déu”.

Després de l’acte, Artur Mas ha fet un discurs per felicitar els consellers i donar-los les gràcies. “Espero que no us maregeu en aquesta navegació que serà moguda” ha dit el president i ha afegit que “tots plegats hem de portar a bon port aquest vaixell”, que és Catalunya.

Mas també s’ha referit a la situació econòmica. Ha dit que “amb menys haurem de fer més i millor” i que “ens haurem d’esmerar per explicar el perquè fem el que fem”. Tot i això, s’ha mostrat convençut que “la gent ho entendrà” perquè coneixen la situació de crisi que viu el país.

El nou president també ha reiterat que el nou executiu és un “govern que traspassa les fronteres dels partits polítics” i que integra diverses “sensibilitats”. Per això, ha recordat que necessita i vol ser ajudat. Ha acabat dient que es tracta d’un govern “que combina experiència i qualitat” que farà una bona feina i complirà les promeses que ha fet.