La crisi va aturar la construcció de les instal·lacions del zoo marí que estava previst a la zona del Fòrum. Per això, el consistori va anunciar fa una setmana que  enterrava el projecte per la manca de finançament i es proposava de dissenyar un pla estratègic per reformar les instal·lacions del zoo del Parc de la Ciutadella. Tot i això, en una entrevista al programa ‘El Dia’ a ComRàdio, l’alcalde Xavier Trias ha deixat oberta la possibilitat d’una instal·lació marina finançada amb inversions privades.

Després d’uns anys de relacions complicades entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana a la ciutat de Barcelona, Xavier Trias ha destacat que cal crear un nou clima de relacions entre els cossos de seguretat i ha afirmat que “es prendran mesures si Guàrdia Urbana i Mossos no van de la mà”. Trias ha dit que “l’Ajuntament i l’alcalde han de defensar la Guàrdia Urbana, i defensar aquest cos és anar a favor dels Mossos. Aquest és el canvi de plantejament que faig públicament”.

L’alcalde ha remarcat que Barcelona, tot i comptabilitzar 105.000 aturats, té possibilitats immenses per sortir de la crisi. En aquest sentit, ha enumerat projectes d’èxit com el Mobile World Congress, que tindrà Barcelona com a capital fins a 2018, o l’activitat econòmica que generen els creuers que arriben al port de Barcelona. Finalment, i en relació amb les retallades, ha assegurat que no es rebaixaran la qualitat dels serveis a la ciutadania.