La utilització de més energia de la que es requereix per fer el mateix servei suposa una despesa inútil d’un recurs que cada cop serà més escàs i l’ús del qual comporta, a més, un impacte ambiental negatiu. La crisi econòmica, a més, ha posat de manifest la necessitat de reduir despeses innecessàries i estalviar recursos com l’energia.

Els ajuts oscil·laran dels 50 als 350 euros, en funció de l’aparell, tot i que la quantia en cap cas superarà el 30% del preu de l’aparell. El programa estarà dotat amb 6,3 milions d’euros i el termini de la sol·licitud estarà obert fins al 29 de febrer de l’any 2012.

La primera edició d’aquest pla es va realitzar l’any 2006, i en la darrera edició es van renovar aproximadament 65.000 aparells i 9.800 calderes i aires condicionats, fet que suposa un estalvi anual de 14.000 MWH.

Classificació energètica A

Els aparells de classificació energètica A consumeixen aproximadament un 55% menys d’energia elèctrica que els de classe D, que són els aparells que habitualment es renoven amb aquest pla. I aquest estalvi s’inscrementa fins a un 60% en el cas dels electrodomèstics de classe A+ i un 70% en els A++.

Sol·licitar l’ajut

Per sol·licitar l’ajut s’haurà d’omplir un formulari, ja sigui als establiments adherits a la companya en el mateix moment de fer la compra, per Internet o a les oficines de tramitació habilitades per gestionar el pla.