SALVADOR ALEMANY, president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement "Les agències de ràting fan la seva tasca i ells no jutgen l'estat actual de les coses sinó el que d'alguna manera creuen que pot passar en termes d'endeutament, etcètera. Té la importància que té, igual que en un moment puja, en un altre moment baixa. Bé, a part, jo amb el conseller normalment sempre hi estic d'acord i aquesta vegada també."

L’agència de mesurament de risc Fitch ha rebaixat avui la qualificació a llarg termini del deute de Catalunya, Andalusia, les Canàries, Múrcia i València. Pel que fa a Catalunya, el deute a llarg termini ha passat de A a A-, i la de curt termini també ha perdut puntuació.
En declaracions als periodistes abans de comparèixer a la comissió d’Empresa i Ocupació que tramita el projecte de llei de promoció de l’activitat econòmica, Alemany ha tret importància a la rebaixa de Fitch i ha dit que està d’acord amb el conseller d’Economia, que ha declarat que Catalunya seria viable com a estat independent.