Oriol Junqueras va rebre ahir el primer bany de masses de la militància d'Esquerra per partida doble: el 92% dels votants va ratificar-lo com a nou president del partit i, a més, el seu candidat per a les eleccions generals del 20-N també va guanyar. L'historiador Alfred Bosch va aconseguir imposar-se en primàries al fins ara secretari general d'Esquerra, Joan Ridao. Amb el 65% dels vots de la militància, Bosch serà la veu dels independentistes a Madrid. ALFRED BOSCH, candidat electe d'ERC a les eleccions generals "No votarem res que vagi contra Catalunya. Si els pressupostos són injustos, els pressupostos no els votarem. Ens plantarem davant dels abusos i defensarem, insisteixo, amb claredat però amb respecte el nostre somni. I el nostre somni és una Catalunya lliure i una Catalunya justa." Bosch es va declarar hereu de la tasca duta terme per Joan Ridao al Congrés i va deixar la porta oberta perquè continués lligat al projecte independentista. JOAN RIDAO, secretari general d'ERC en funcions "No estem tristos. Avui és un dia per a nosaltres sobretot per agrair la confiança que ens ha depositat al llarg de tants anys la bona gent d'Esquerra Republicana de Catalunya. La nova cúpula d'Esquerra, amb Junqueras com a president i Marta Rovira com a secretària general, ha optat per accentuar el perfil independentista de la formació sobre l'ànima d'esquerres. La victòria d'Alfred Bosch sobre Ridao aplana també el camí perquè la formació es presenti a les generals amb una candidatura conjunta amb altres grups independentistes com Reagrupament i Solidaritat.

7.700 militants d’ERC voten les eleccions primàries per triar el nou president, la nova secretària general i el candidat a les eleccions generals del 20-N. Oriol Junqueras prendrà el relleu de Joan Puigcercós amb tota seguretat, ja que és l’única candidatura que s’hi presenta.

El resultat reforça l’aposta pel lideratge d’Oriol Junqueras, també historiador i alcalde de Sant Vicenç dels Horts. Junqueras, candidat a rellevar Joan Puigcercós al capdavant del partit republicà, ha rebut el suport del 92% de la militància. Pel que fa a la candidata a la secretaria general, Marta Rovira, el suport ha estat d’un 90%. Dels 7.700 militants d’ERC cridats a les urnes d’aquestes, han votat el 44,78%.