ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "500.000, 600.000, 700.000, 800.000... Però senyor Forn, 1.800.000!? Més que tots els ciutadans de Barcelona. Vostè com pot creure's aquesta xifra?" JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Jo simplement valido una xifra que se'm dóna, ni intervinc ni faig el recompte. És una dada objectiva que utilizem per comptar qualsevol tipus de manifestació. En algunes els hi agradarà, en unes altres no els agradarà." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Posem 900.000 persones. Doncs hi havia 6 milions de persones que no hi eren. I això no avala un procés ni una consulta independentista perquè hi hagi molta gent al carrer." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "Jo li diria a vostè aleshores quan hi havia un atemptat terrorista i sortien un milió de persones al carrer, què vol dir, que hi havia 40 milions de persones a favor dels atemptats terroristes? Vostè dóna uns exemples que, per favor, és per fer-s'ho mirar."

“1.800.000!? Més que tots els ciutadans de Barcelona. Com pot creure’s aquesta xifra?”, ha retret Àngels Esteller al primer tinent d’alcalde. La regidora popular ha qualificat “d’impossible” la xifra d’assistents malgrat que ha reconegut que a la concentració de la Diada hi havia “molta gent”. Esteller ha dubtat dels mecanismes de càlcul aplicats per l’Ajuntament i ha dit que amb els metres quadrats que va ocupar la manifestació, uns 275.000 segons la regidora, no hi cabia tanta gent. Per això ha acusat el govern municipal de “politizar” la Guàrdia Urbana.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, s’ha mostrat dolgut per l’acusació feta pel PP. “Jo simplement valido una xifra que se’m dóna, ni intervinc ni faig el recompte”, ha dit. Forn ha explicat que el mecanisme de càlcul que es va fer servir és el mateix que s’usa per a qualsevol tipus de manifestació. “És una dada objectiva”, ha replicat Forn.

En el debat, Esteller ha acusat també el govern municipal de participar en els actes d’una Diada “excloent”. La regidora del PP ha afegit, a més, que la manifestació de l’Onze de Setembre “no avala un procés ni una consulta independentista”. “Si hi havia 900.000 persones, hi havia també sis milions de persones que no hi eren”, ha dit Esteller. Aquestes paraules han encès el regidor d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) Joan Laporta, que ha replicat Esteller amb un exemple a la inversa: “Aleshores quan hi havia un atemptat terrorista i sortien un milió de persones al carrer, què vol dir, que hi havia 40 milions de persones a favor dels atemptats terroristes?”.