ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Algú ha d'assumir les seves responsabilitats. Aquí ha fallat des d'urbanisme, seguretat i la mateixa promoció econòmica, per no dir el pal de paller de totes les actuacions, que és la regidora de Ciutat Vella. Jo crec que la regidora de Ciutat Vella fa temps que hauria d'haver presentat la dimissió. La regidora, el que estava fent el mes de juliol era fer rodes de premsa en què anunciava acords amb el PSC sobre el nou Pla d'usos de la Rambla, en lloc d'encarar els veritables problemes que tenia el districte. A Barcelona tenim una plantilla de mossos a sota mínims. A Barcelona necessitaríem 800 mossos més com a mínim per donar resposta a les necessitats policials de Barcelona i, fins i tot, complir amb la llei del Parlament de Catalunya, que estableix una ràtio de 2,5 policies per cada 1000 habitants. El que no hi havia 1,8 milions de persones, però és la xifra que interessava donar. Jo dic que si vols donar aquesta xifra, senyor alcalde, dóna-la tu, però no posis a la Guàrdia Urbana per intentar justificar les teves derives o que està sotmès a un criteri que et va marcant CiU a favor de la deriva independentista."

Alberto Fernández Díaz ha criticat la gestió que ha fet la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, sobre el conflicte que va esclatar l’agost passat amb els pisos turístics il·legals de la Barceloneta. El president dels populars ha afirmat que Mercè Homs “fa temps que hauria d’haver presentat la dimissió.” Fernández Díaz ha acusat Homs de “no encarar” els principals problemes del districte quan “el mes de juliol va anunciar acords amb el PSC sobre el nou pla d’usos de la Rambla”.

“A Barcelona, els Mossos, sota mínims”

El líder dels populars ha reclamat més efectius policials a la ciutat, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra. Sobre la policia catalana, ha manifestat: “Necessitaríem 800 mossos més com a mínim, fins i tot per complir amb la llei del Parlament de Catalunya, que estableix una ràtio de 2,5 policies per cada 1000 habitants”.

També s’ha referit a les xifres de participació que va fer públiques la Guàrdia Urbana sobre la ve baixa de la Via Catalana: “No hi havia 1,8 milions”, ha afirmat. A més, Fernández Díaz ha criticat que ni l’alcalde ni cap membre del govern municipal fes pública la dada i els ha acusat de “posar d’escut a la Guàrdia Urbana per justificar les derives independentistes”.