ARTUR MAS, president de la Generalitat "La gran mobilització d'avui és un missatge de molta potència, de molt calibre, que a Madrid haurien d'escoltar. És el moment finalment que s'avinguin d'una manera o d'una altra a seure a la taula a negociar els termes en què el poble català ha de poder expressar-se lliurement a les urnes."

Després de la massiva manifestació de Barcelona, Artur Mas ha dit que envia un missatge “potentíssim” al món. “Que se n’adonin a Madrid i a Brussel·les fins a quin punt aquest poble vol votar”, ha dit, abans de refermar la idea que ja va transmetre al missatge institucional de la Diada, que no es pot silenciar un poble que vol parlar ni se li pot impedir anar a les urnes. Mas ha tornat a demanar al Govern espanyol que s’assegui a negociar els termes en què el poble català ha de ser consultat.

El president de la Generalitat s’ha compromès a entomar la crida a la unitat que han fet les entitats convocants: “Si hi ha una manifestació tan important i ens crida a la unitat l’hem de posar en pràctica”, ha dit. Mas ha volgut donar l’enhorabona als organitzadors de la Via Catalana, a qui ha dit que no hi ha cap altre país al món que tingui una mobilització d’aquesta magnitud. “Estic orgullós de ser el president de Catalunya i em comprometo a no defraudar a ningú”.