L’endemà de la Diada, Artur Mas ha reiterat que el procés està en marxa i el pla no variarà: “votarem”, ha afirmat. Mas ha insistit que, perquè no es qüestioni la legitimitat del resultat, tant a l’estat com a la resta del món, s’han de donar totes les garanties democràtiques: “Si el resultat no es pot donar per bo a l’escenari internacional, les garanties democràtiques quedarien tocades.”

“No puc dir on es votarà”

El president de la Generalitat no ha volgut donar detalls sobre com resoldre que alguns ajuntaments no col·laborin passant les dades del cens, però ha afirmat que “tenim possibles solucions” per resoldre els entrebancs que sorgeixin: “No podem donar més pistes, però tot està pensat”. Mas ha afirmat que s’ha previst que els ciutadans puguin votar des dels 16 anys i que s’utilitzarà el cens del registre de població.

Mas ha denunciat que “l’única estratègia de l’Estat és la por i el ‘no'”. També s’ha referit a la tercera via i ha assegurat que “no existeix” perquè Madrid no ha fet cap pas que vagi encaminada a reformar la Constitució.

“El cas Pujol no frenarà res”

El president del govern català s’ha referit al cas Pujol i ha assegurat que no pot canviar el rumb del procés perquè “una persona pot ser molt important per a un país, però és una, i no pot condicionar-lo”. Mas ha assegurat que està “tranquil” sobre algunes informacions difoses que apunten que el president podria estar esquitxat, tot i que “l’Estat ens estigui trepitjant els talons a tots”.