Un dels eixos principals del programa electoral és combatre la inseguretat i l’incivisme. Unes solucions que resumeixen com “la fórmula Férnandez”, que preveu “més policia, fermesa per actuar contra la delinqüència amb contundència i sense complexos.” La intenció és expulsar de l’estat els delinqüents multireincidents, malgrat que tinguin els permisos de residència en regla.

El PP aposta per incorporar 600 agents de la Guàrdia Urbana el proper mandat, amb una plantilla a la ciutat de 3.200 efectius. També demanarà a la Generalitat 900 Mossos d’Esquadra més a Barcelona. El candidat popular, Alberto Fernández Díaz, creu que una solució per als punts negres són les càmeres de videovigilància ubicades “on hi hagi una presència important i continuada de delictes” i sempre “protegint el dret a la intimitat.”

El PP també aposta per combatre l’incivisme amb més duresa i per això aposta per “desocupar Barcelona d’okupes.”

Pel que fa al debat conjunt de BTV i la FAVB, Fernández Díaz espera que el to sigui positiu i serveixi per aprofundir en les propostes dels partits. El candidat assegura que preferiria un debat “sense guió ni blocs predefinits”, perquè té la sensació que això “impedeix analitzar a fons alguns temes”.