Els diputats catalans havien de votar si el Govern donava suport als municipis que prohibeixin el burca als espais públics. La moció l'ha presentat el PP, i Convergència i Unió hi donava suport. Primer s'ha votat un bloc i tot ha anat segons el guió previst, però quan s'ha votat el segon apartat, el resultat ha estat ben diferent. Davant el dubte, el president de la cambra ha suspès la sessió durant uns minuts per revisar el vídeo de la votació. Minuts després, la mesa ha informat que s'ha encarregat un informe tècnic per aclarir què havia passat, però tot i això... L'oposició s'ha queixat perquè volia esperar a tenir l'informe per comprovar si realment ha estat un error informàtic o bé un descuit dels diputats. En veure que la votació es repetia igualment, els diputats de Convergència, PP i Ciutadans han decidit no votar en senyal de protesta, perquè, han dit, això pot crear un precedent perillós. Malgrat els retrets, finalment, la moció contra l'ús del burca no ha prosperat.

La moció del Partit Popular s’estava votant per blocs, i entre el primer i el segon hi ha hagut un decalatge de diputats. Això ha fet sospitar el president de la cambra que hi havia hagut un error en el sistema. Per això ha suspès la sessió durant uns minuts per revisar el vídeo de la votació.

La mesa ha encarregat un informe tècnic per esclarir què havia passat, però de tota manera Ernest Benach ha decidit repetir la votació. L’oposició s’ha queixat perquè volen esperar a tenir l’informe per verificar si ha estat un error informàtic o humà. En veure que la votació es repetia igualment, han decidit no votar en senyal de protesta, perquè diuen que aquesta decisió crea un precedent perillós.