A partir d'ara tots els actors de cinema parlaran en català. Amb uns resultats de 117 vots a favor i 17 en contra, el Parlament ha donat llum verda a la nova Llei del cinema. Una llei que, segons el conseller Tresserras, corregeix una anomalia democràtica. L'ampli consens que ha aconseguit la llei, que finalment ha comptat amb el visitplau de Convergència, no ha impedit discrepàncies entre els grups de l'oposició. Sobretot arran l'article 18, el que imposa quotes de llengua per a l'exhibició. També la recent sentència de l'estatut ha marcat el debat, tant el PP com ciutadans han recordat que hauria estat prudent aplaçar -ne l'aprovació fins al proper ple quan ja es conegués l'abast de la retalada.. Demà sentirem la veu dels empresaris del sector que ja han avanaçat que veuen aquesta llei com una imposició política.

Amb 117 vots a favor del PSC, ERC, ICV i CiU i 17 en contra dels diputats del PP i del grup mitx, el Parlament ha donat llum verd a la nova Llei del cinema català. Segons el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, aquesta normativa permetrà corregir una “anomalia democràtica” i enfortir el sector millorant-ne l’oferta i garantint la diversitat lingüística.

La llei entrarà en vigor l’1 de gener de 2011 i s’implantarà progressivament fins al 2018, any en què es preveu que s’hagi assolit la paritat lingüística als cinemes.