Segons ha explicat avui la presidenta del Parlament, el pla respon a la necessitat de donar no només suport sinó també exemple als catalans afectats per la crisi.

Entre altres mesures, De Gispert ha anunciat que, en el pressupost de 2011, es preveu una reducció del 10% del nombre de treballadors del Parlament. Segons la presidenta de la cambra, en els propers quatre anys la plantilla -que ara és de 257 persones- es reduirà no cobrint vacants i jubilant aquells treballadors que arribin als 65 anys. També hi haurà una reducció d’entre el 25 i el 40% de les despeses relacionades amb activitats protocolàries i de representació.

Un altre àmbit que es veurà afectat serà el parc mòbil que, segons De Gispert, es reduirà al 50%. De 16 vehicles oficials que hi ha ara, es passarà a vuit. A més, l’assignació de cotxes oficials i xòfers es restringirà a la presidenta i als dos vicepresidents del Parlament. La resta de diputats no tindran assignat un vehicle permanent, sinó que el podran utilitzar si tenen alguna activitat de representació parlamentària.

De Gispert també ha anunciat que, de moment, es paralitzen les obres d’ampliació del Parlament.

La presidenta ha dit que totes aquestes mesures permetran estalviar un 9,5% respecte al pressupost de 2010.