ARTUR MAS, president de la Generalitat "A la llum d'aquestes noves declaracions el gabinet jurídic de la Generalitat ha dit dues coses. No és moment d'imputar ningú perquè imputar és una cosa seriosa, més aviat les evidències que tenim són tot el contrari, tots els que han anat a declarar ara, no han anat per aquesta via d'imputar a la gent sinó tot el contrari, però demana que se segueixi investigant els pagaments en el Palau de la Música." MIQUEL ICETA, PSC "Fins ara parlàvem del cas del Palau de la Música i jo no sé si hem de començar a parlar del cas dels dos palaus, el de la Música i el de la Generalitat. Per nosaltres el canvi de posició de la Generalitat i del consorci no té res de decisió tècnico-jurídica." ALÍCIA SÁNZHEZ-CAMACHO, PP "S'han de donar explicacions del canvi que s'ha produït en l'actuació dels serveis jurídics envers el cas Palau. No podem admetre ni entendre que es produeixin ordres polítiques a cap servei jurídic per part d'aquest govern ni pels anteriors." PERE BOSCH, ERC "Volem saber quin ha estat el motiu principal a través del qual s'ha pres aquesta decisió. Motivacions polítiques. En segon lloc en base a quin informe jurídic s'ha pres aquesta decisió. També si aquesta decisió ha estat consensuada, i si no ha estat així, per quins motius."

Artur Mas diu que qui va actuar sota criteris politics en aquest cas va ser l’anterior govern tripartit de la Generalitat. Ha negat que el seu govern en vulgui tapar les investigacions judicials, i ha avalat que el Gabinet Jurídic de la Generalitat hagi demanat que no s’imputin càrrecs a diversos membres de Convergència Democràtica en el cas.

Assegura que l’actuació dels serveis jurídics ha estat independent i que no hi ha motius per demanar la imputació de cap membre de Convergència Democràtica. L’oposició hi veu pressions polítiques per evitar que s’imputin càrrecs de CDC.