El regidor de CiU, Jordi Martí, ha demanat a Colau que faci “autocrítica i esmeni aquelles coses que no funcionen” perquè la responsabilitat del desnonament del barri de Sants-Badal no recau només en els Mossos i el Tribunal Constitucional. Martí també ha retret a Colau que hi hagi 10 desnonaments diaris de mitjana, tot i arribar a l’Ajuntament amb la lluita contra els desnonaments com a bandera principal, quan en la legislatura anterior n’eren vuit.

Qui també ha comparegut després de la roda de premsa d’aquest dijous —en què l’alcaldessa i el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, han fet el primer balanç de la UCER— ha estat el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz. En el seu cas, ha retret a Colau que hagi fet un “ús polític dels drames de la gent” i li ha demanat que passi a l’acció per eradicar els desnonaments.

Finalment, la presidenta del Grup Municipal de la CUP, María José Lecha, ha demanat a Colau que actuï “sense triomfalismes i oferint tota la informació”, i per això ha insistit en la necessitat d’elaborar un cens de pisos buits a la ciutat. Lecha també ha afirmat que “judicialitzar el dret a l’habitatge apel·lant al govern espanyol o al Triubunal Constitucional és no veure que l’únic camí és la desobediència“, tot recordant que així ho va aprovar el Parlament de Catalunya.