Es tracta d'un pressupost de difícil comparació amb l'anterior i no només per l'orientació política sinó perquè s'ha fet amb criteris diferents, els del sistema de comptabilitat europeu. Segons aquest criteri, el govern anterior ha deixat una situació complicada a l'executiu de Xavier Trias. Primer, perquè el govern comptabilitza en més de 500 milions d'euros el dèficit heretat i, segon, perquè dels 300 milions d'euros per invertir, n'hi ha 260 milions compromesos amb inversions de l'equip de govern anterior. Per tant, el govern només disposarà d'un marge de maniobra d'uns 30 milions d'euros. El govern ha volgut un pressupost més que realista. S'han buscat 2.292 milions d'euros d'ingressos per a una despesa de la mateixa quantitat. Però això també va a costa de la inversió. Dels més de 600 milions que es van invertir en l'exercici anterior, ara es redueix a uns 300 milions d'euros. Una negociació amb la vista posada en la setmana que ve, quan es farà la comissió extraordinària d'Hisenda.

El projecte de pressupost -que ara caldrà negociar- l’ha presentat la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens. Segons ha explicat Recasens, dels 300 milions d’euros destinats a inversió, n’hi ha 260 que ja estan compromesos per inversions de l’equip de govern anterior. Això vol dir que l’executiu només disposa d’un marge de maniobra d’uns 30 milions d’euros.

Tot i això,  les xifres presentades avui mostren un augment lleuger de partides com les àrees socials, les de promoció econòmica o transport públic. En canvi, baixen les destinades a urbanisme o els capítols destinats a la mateixa administració local.