JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat: "Nosaltres el que tenim sobre la taula és la llei i estem, en funció de la llei, demanant que s'apliquin unes actuacions. Si el Govern de la Generalitat decideix que no, ho ha de motivar jurídicament. Allà no pot haver-hi qualsevol projecte, ha d'haver-hi un projecte que s'adeqüi a aquest entorn protegit i amb un patrimoni específic. A partir d'aquí, nosaltres seguim en diàleg amb el promotor per les diferents vies per veure tot allò que puguem fer per intentar -en el cas que no s'aturi la llicència per la incoació de l'expedient per part de la Generalitat- d'intentar adequar-lo a la realitat d'aquest espai."

Janet Sanz ha respost al conseller de Cultura, Santi Vila, qui va denegar la protecció de l’entorn de les Drassanes Reials. Sanz li ha reclamat “arguments motivats” i li ha retret la manera com va rebutjar la petició: “No es pot dir ‘ no vull fer-ho’; ens han de dir exactament per què no ho volen fer i que s’emparin amb la llei”, ha sentenciat.

La responsable d’Urbanisme també ha afirmat que, en cas de no prosperar la protecció de les Drassanes, l’Ajuntament buscarà la manera d’adequar el futur hotel “a la realitat de l’espai”. En aquest sentit, Sanz ha explicat que el govern municipal segueix en “diàleg amb el promotor”.