Un dels més homenatjats en l’acte ha estat l’exalcalde Pasqual Maragall, que hi ha assistit acompanyat de la seva esposa Diana Garrigosa. Tots els parlaments han recordat la seva trajectòria i s’ha projectat un vídeo amb el discurs que va fer en la cerimònia d’inauguració dels jocs. “Ens vas ensenyar a estimar i a enorgullir-nos de la nostra ciutat”, ha dit l’alcaldessa, Ada Colau, que ha destacat “el lideratge excepcional” de Maragall. Colau ha dit que els jocs van ser “un èxit compartit” i un exemple que el diàleg i la cooperació fan que els projectes siguin imbatibles.

En l’acte han intervingut també el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i el del Comitè Paralímpic Internacional, Philip Craven, que han recordat la figura de Joan Antoni Samaranch. Un nom que ha aixecat alguns aplaudiments entre els assistents. Bach ha animat Barcelona a “valorar de forma adequada els seus mèrits històrics”.

L’encesa d’una torxa olímpica ha culminat l’acte institucional. Colau l’ha entregat a Eli Maragall, neboda de l’exalcalde i medallista als jocs del 92, que ha estat la primera rellevista que ha dut el foc olímpic rumb a la plaça de Catalunya. A banda d’alguns esportistes, al Palauet Albéniz s’han deixat veure exregidors de l’etapa olímpica i  noms destacats del 92, com Josep Miquel Abad.