Més de la meitat dels barcelonins, gairebé un 57 per cent, estan satisfets amb els resultats de les eleccions del 24-M, guanyades per Barcelona en Comú. Tot i això, pel que fa a la gestió del govern anterior, l'equip de Xavier Trias aconsegueix la millor nota de tot el mandat. Al rànquing de valoració dels líders polítics l'alcadessa, Ada Colau, amb un 5,8, es col·loca en primera posició, seguida de molt a prop per Xavier Trias. De fet, ells dos són els líders més ben valorats, però també els més coneguts entre la ciutadania. En tercer lloc, i encara aprovant, hi ha Alfred Bosch. La resta de caps de llista suspenen la valoració, i Carina Mejías i Alberto Fernández Díaz se situen a la cua. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Hi ha un mandat clar de la ciutadania perquè aquest nou govern encapçali el projecte de canvi, però també l'oposició rep un mandat de responabilitat per fer de manera correcta la seva feina." Sobre les preferències de govern, la prioritat dels barcelonins, tot i que amb un percentatge molt baix, és un govern en solitari de Barcelona en Comú. Com a segona opció els barcelonins prefereixen un govern de coalició de Barcelona en Comú amb el PSC, i com a tercera possibilitat, un govern en solitari de CiU. "Tenim un escenari molt plural a l'Ajuntament, molt fragmentat, i això permet moltes combinacions, però el que ens sembla decisiu és que es pugui dur a terme un programa concret." Pel que fa als problemes més greus de ciutat, l'atur i les condicions de treball segueixen sent la principal preocupació amb gairebé un 32%. Amb xifres molt més baixes la segueixen la circulació, els aspectes polítics, el turisme i la pobresa. Tots augmenten respecte de l'últim Baròmetre municipal del desembre. Pel que fa a les perspectives de futur, més de la meitat dels barcelonins consideren que la ciutat millorarà en els propers anys.

Dels set grups municipals que van entrar al consistori, només tres dels seus caps més visibles reben l’aprovat per part dels enquestats. A Ada Colau i Xavier Trias s’hi suma el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, que ha estat valorat amb un 5,2.

Per sota del 5, hi ha la cap de llista de la CUP, María José Lecha, puntuada amb un 4,8; i Jaume Collboni, president del grup del PSC, amb un 4,7. Carina Mejías (Ciutadans) i Alberto Fernández Díaz (Partit Popular) són els líders municipals que reben una valoració més baixa a l’enquesta, amb un 3,3 i un 3 respectivament.

La majoria valora els resultats positivament

L’enquesta també mostra que el 56,6% dels barcelonins valoren de forma positiva el resultat de les eleccions municipals, a diferència del 24% que expressa que el resultat ha estat més aviat negatiu. Destaca, a més, que prop del 20% dels enquestats no han sabut o no han volgut respondre si creien que els resultats serien bons o dolents per al futur de la ciutat.