vot per correu eleccions catalunya 2024

Aquest dilluns, 22 d’abril, ha començat el termini per demanar el vot per correu per a les eleccions a Catalunya 2024 i fer arribar tota la documentació necessària en cas de sol·licitar-lo. El termini acabarà el 5 de maig i tot el procés s’ha de fer de forma presencial a qualsevol oficina de Correus o via telemàtica, si es disposa de DNI electrònic, a través del web de Correus.

En cas de malaltia o incapacitat, una altra persona podrà fer el tràmit per demanar-te el vot per correu, sempre que disposi d’una acta notarial i d’un certificat mèdic. Els residents a l’estranger hauran de fer aquest tràmit a les oficines consolars o de forma telemàtica.

Com rebré la documentació per poder votar?

Catalunya és l’única comunitat autònoma que no disposa de llei electoral pròpia i, per tant, es regeix per la LOREG. Segons l’article 73 d’aquesta normativa, l’Oficina del Cens Electoral enviarà per correu certificat les paperetes de cada candidatura i un sobre per dipositar el vot a l’adreça postal indicada en la sol·licitud. Aquesta comunicació s’ha de rebre personalment. En el cas de no ser al domicili, hauràs d’anar a recollir la documentació a l’oficina de Correus corresponent.

El calendari de les eleccions a Catalunya va definir-se amb la signatura del decret de convocatòria electoral per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El cap de l’executiu català va anunciar un avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya, que s’havien de celebrar a principis del 2025, després que la cambra catalana tombés el projecte de pressupostos per al 2024.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?