Aquest dissabte, el titular del jutjat, el magistrat Ramon González, ha començat a prendre declaració als imputats a les 11.30 h, quasi dues hores més tard del que estava previst. Al llarg del matí han anat arribant als jutjats els diferents imputats, d’un total de 26, acompanyats dels seus advocats. Els primers a declarar han estat dos empresaris, Nicolás G.F i Miguel T.A, imputats per un delicte de suborn.

A mig matí ha arribat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, imputada per un delicte de tràfic d’influències. El jutge investiga si, a instàncies del secretari d’organització del PSC, Daniel Fernández, va fer un concurs a mida d’una exalt càrrec del tripartit: l’exsecretària de Política Territorial, Carmina Llumà. L’alcaldessa no ha pogut declarar fins a les 19 h i ho ha fet durant uns 40 minuts. Després ha abandonat els jutjats en companyia de la seva advocada i sense fer declaracions. En un comunicat als mitjans ha assegurat que a l’Ajuntament de Montcada i Reixac totes les contractacions s’han fet sempre d’acord amb la legalitat.

Fins a la nit no ha pogut començar a declarar Francisco Bustos, germà de l’alcalde de Sabadell i regidor d’Espai Públic de la localitat. També ho han de fer Montserrat Costa, esposa de l’alcalde i cap del seu gabinet, i Manuel Somoza, mà dreta de Bustos al consistori i director de l’Àrea d’Urbanisme. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Manau, també està pendent de declarar com a imputat. L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, està citat a declarar diumenge a partir de les 15 h.

Ben entrada la matinada de divendres, a les 4.30 h, el jutge va acabar de prendre declaració als 12 detinguts en l’operació Mercuri. El fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, havia demanat presó provisional per a cinc dels imputats, però finalment han quedat en llibertat amb càrrecs i cap detingut ha ingressat a presó. Dels dotze, cinc hauran de comparèixer cada dia 1 i 15 de mes als jutjats com a mesura cautelar. Dins d’aquest grup es troba l’exregidor del PP a l’Ajuntament de Sabadell,  Jordi Soriano.